keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Naisille ei enää kelpaa huono seksi

Uusista seikkailuista ei edelleenkään julkaisulupia, sikäli kun tässä nyt viime aikoina on työkiireistä johtuen edes mitään niin ihmeellisempää juuri ollutkaan, niin otetaanpa kantaa Väestöliiton uusimpiin uutisiin, eli näin kertoo Helsingin uutiset:

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/232722-naisille-ei-enaa-kelpaa-huono-seksi

Ja totta - melkein voisin oman kokemukseni perusteella kirjoitella hyvin pitkälti samoin, ja mielessä kävi sekin, että onko artikkeliin tullut vaikutteita tästä blogista? No, jos ei ole (oletuksena tämä), niin sitten tutkimus ja omat havaintoni ovat pitkälti saman suuntaiset, tässä jotain kommenttejani kuitenkin, lainaukset poimittu tuolta yllä olevasta linkistä:

"Naisten vaatimukset seksin saralla ovat kasvaneet."
Aivan totta, ja muutos tapahtui omasta mielestäni tuossa noin 5-10 vuotta sitten, siis vasta 2000 luvun puolella, ihan tarkkaan en vuosilukua pysty sanomaan, mutta ainakin 90-luvulla oli vielä ihan erilaista. 80-luvulla olin taas itse niin kokematon, että parempi jos en lähde arvioimaan isojen tyttöjen osaamista ja vaatimustasoa mitenkään. Enkä sitä 80-lukua ihan niin hyvin enää muistakaan, mutta silloin 90-luvun lama-ajan Helsinkiä värittivät vahvasti myös yläosattomat baarit sekä itärajan takaa tänne ensimmäisiä kertoja saapuneet naiset, joihin yöelämässä törmäsi ihan pakostakin.

"parisuhteissakin on yhteisten seksihetkien määrä tippunut ja niiden tilalle on tullut kumppanien omaa, itsenäistä puuhastelua"
Ehkä totta tämäkin, vai onko tässä kaunisteltua totuutta myöskin? Itse jäin ihmettelemään sitä, että parisuhteisiin kuuluvien salasuhteista ei puhuttu mitään. Vaikka kovin harvinaisia nämäkään eivät ainakaan Helsingin alueella ole. Mutta ehkä tämä on nyt vielä sellainen tabu, josta ei vielä puhuta sanallakaan, ei edes nimettöminä Väestöliiton tutkijoille? Tai ainakin itselleni sattuu hyvin usein vastaan tilanteita, joissa kotiseksin laatu ja määrä on niin pientä, että naisosapuoli kokee, että jos nyt ei saa "perhosia vatsan pohjalle" ja vähän uutta säpinää elämään ja ehkä lakanoidenkin väliin, niin pää hajoaa. Moraalisesti kuitenkin sooloseksiä ei pidetä pahana, mutta vieraissa käyntiä eli pettämistä pidetään. Se ei silti sitä tarkoita, etteikö sitä tapahtuisi. Ja joku syyttää tästä Victoria Milania, mutta todellisuudessa Helsinki oli samanlainen jo kauan ennen sitä.

"Santalahden mukaan Helsingissä ja muissa suurissa kaupungeissa seksikäyttäytymistä ohjaa voimakkaasti se, että yhä useampi on sinkku eli asuu yksin."
Tämäkin pitää paikkaansa. Miksi nainen ottaisi miehen "vaivoikseen", kun voi sinkkuna olla ja mennä ihan niin kuin itse haluaa, ja jos salatuttavuuksien joukossa on joku joka osaa antaa todella hyvän seksuaalisen tyydytyksen, niin miksei nainen asuisi yksin? Ehkä sama pätee miehiin myös, en tiedä, naisia olen yleensä vain tapaillut.

"Laatu määritellään niin, että seksistä halutaan orgasmi."
Tässä on artikkelin ainoa kohta, jossa itse olisin erimieltä, ja jota oma kokemukseni Helsingin yö ja välillä päiväelämästäkin ei tue ollenkaan. Siis naisille orgasmi on toki tärkeä, mutta pelkästään se tai sen tavoittelu ei riitä mihinkään. Tässä kohtaa hommat alkaa juurikin niin kuin oli uusimmassa 7-lehdessä Mikael Jungnerista oleva reportaasi, eli mieheltä odotetaan huomaavaisuutta, hellyyttä, hyvää suutelutaitoa ja sen jälkeen lähdetään ehkäpä yhdessä syömään. Ja kun on vietetty laatuaikaa yhdessä, sitten myöhemmin siirrytään seksipuuhiin, ja siinäkin naisen orgasmi on tavallaan ns. "minimivaatimus", joka ehkä riittää sellaisenaan, mutta myös seksiin liittyy helliä hetkiä ja muutakin hyväilyä, ja ehkäpä myös jotain aivan uutta kokeilua, esim. seksivälineitä, peppuseksiä, asusteita, roolileikkejä, sitomista yms. jota kotiseksissä ja omassa parisuhteessa ei tapahdu koskaan, mutta joka kuitenkin naista kiehtoo ja on kokeilunhalua jonkun ns. erikoisuuden suhteen. Ja ei se "erikoisuus" omassa mittaskaalassani välttämättä nyt niin kovin erikoista ole ollut, pikemminkin ihan normaalia puuhastelua... Vielä noista naisen orgasmeista, eli jokainen nainen joka saa orgasmeja, saa myös erilaisia orgasmeja. Ja niiden kanssa voidaan leikitellä. Se on myös sitä ns. laatua, jota nykyisin arvostetaan. Eli peppuseksistä, G-pisteeltä tai klitorikselta voi tulla erilainen orgasmi, kuten myös näiden kolmen paikan erilaisista yhdistelmä eli yhtäaikaisesta kiihottamisesta.

"Mitä korkeammin koulutettu nainen, sitä tyydyttävämpää seksiä hän haluaa."
Ehkä pitää paikkaansa tämäkin, tosin en minä itse ole tähän aikaisemmin huomiota kiinnittänyt, ennen kuin nyt satuin lukemaan, ja voi se olla näinkin. Tosin en minä osaa lokeroida, että onko esim. kirjanpitäjä korkeasti vai matalasti koulutettu, tai että mihin kategoriaan kuuluu politiikassa menestynyt nainen, joka varmasti tienaa enempi kuin minä, mutta jolla ei koulutusta nyt kovinkaan paljon ole kuitenkaan. Tai entäs naisyrittäjät? Menestyksen ja koulutuksen määrä voi vaihdella, mutta en minä kovin vahvasti menisi esim. sellaisia johtopäätöksiä tekemään, että matalammin koulutettu nainen tyytyisi heikompilaatuiseen seksiin.

"Keskivertosuomalainen ajattelee kuten lakikin säätää, eli jokaisella on seksuaalinen itsemääräämisoikeus. Jos kaksi ihmistä päättää mennä sänkyyn, he voivat niin myös tehdä, kertoo Kontula."
Pitää paikkaansa, ja usein olen kuullut myös sanottavan, että ei toinen ihminen voi toista ihmistä omistaa. Näin jotkut naiset perustelevat omat salaiset seikkailunsa itse itselleen.

"Kontulan mukaan Suomessa, ja etenkään Helsingissä, ei seksisuhteita keräävään naiseen enää suhtauduta välttämättä ”huonona naisena”."
Totta, mutta tämä pätee vain eronneisiin tai sinkkunaisiin. Jos nainen on parisuhteessa, silloin seksisuhteiden kerääminen parisuhteen rinnalle on asia, josta varmasti kellekkään omassa tuttavapiirissä ei puhuta. Eikä sellaista hyvällä katsottaisi.

Loppuun vielä vitsi:
Mistä tietää, että paikalla olevista miehistä joku on lentäjä?
(No hän kyllä kertoo sen itse:-)

2 kommenttia:

 1. Näistä sinänsä hyvistä teksteistä puuttui kokonaan se vahtoehto, että omaa seksielämää voi monipuolistaa vaikka olisi hyvässä parisuhteessa. Avoimuudella, neuvottelulla ja luottamuksella voi saavuttaa tilanteen, jossa vallitsee polyamorisuus eli mahdollisuus ulkopuolisiin sallittuihin suhteisiin. Tämä on kenties harvinaista, muttei tavatonta ja vaatii kyllä huolellisuutta, sillä mitään hetken seikkailujahan nämä suhteet eivät ole.

  Vaihtoehdot eivät siis ole oma siippa _tai_ petollisuus. ;)
  Hyvää ja kiihkeää kevättä!

  http://whiphunt.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Ja kiitos myös itselläsi on tosi mielenkiintoinen blogi. Polyamorisuus on aivan upea vaihtoehto niille, joille se on mahdollista. Jos ei ole mahdollista näin "sopimalla", sitten on taas jäljellä ne 2 mahdollisuutta, eli mennä omin luvin tai olla ilman. Tai itse asiassa ehkä kolmaskin mahdollisuus vielä se, että pyrkii omin käsin onneen. Varmaan nämä kaikki tavat ovat käytössä, uskoisin.

   Poista